Ramazan ayında iftar ve sahurda tüketilen besinlerin doğru bir şekilde planlanması gün boyu sağlıklı bir şekilde oruç tutmaya yardım ederken kilo vermeyi de kolaylaştırır. İftarla sahur arasındaki süre azalırken aslında vücut ihtiyacımızdan fazla enerji alınması da engeller.
- Uzun süre açlık sonucu metabolizmanız hızını azaltacaktır. Metabolizmanızı tekrar canlandırmak için iftar ve sahur arasına 2 ara öğün koyabilirsiniz.
- Orucunuzu 1 kase çorba ile açın .Sıvı bir şeyler tüketmek gün boyu çalışmayan barsakları yumuşatarak sindirime hazırlayacaktır . Biliyorsunuz ki beyine tokluk sinyali hemen gitmiyor bu nedenle biraz ara verdikten sonra az yağlı kıymalı veya zeytinyağlı sebze yemekleri ile orucunuzu açın.
- Ramazan pidesini iftarda 2 dilim geçmeyecek şekilde tüketelim ancak sahurda daha fazla tokluk sağladığı için 2 dilim tam tahıllı ekmek tercih etmeliyiz.
- İftarda artan karbonhidrat açığını 1 porsiyon meyve veya şekersiz komposto ilavesi yaparak kapatabilirsiniz.
- Tatlı tüketmek isterseniz bu tercihiniz 1 dilim sütlü tatlı veya 2 top sade dondurmadan yana kullanın . Ancak yemeğin hemen sonrasında değil 1 saat sonraki ara öğünde tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır.
- İftardan 30-40dk sonrasında yapacağınız hafif tempoda yürüyüş besinlerin sindirimini hızlandıracaktır .
- Sıvı dengesini sağlayabilmek adına iftar sonrasında aralarda su içmeye devam edin.